home

(TOP)Sporters

Steeds meer mensen sporten. Daarom is een goede conditie van de voeten van groot belang. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten door een samenspel van botten, spieren en zenuwen.

Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen draagt. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen. De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen o.a. zijn:

  • ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels
  • kloofvorming aan de hielen
  • overmatig transpireren blaren.

U kunt een pedicure bezoeken voor de verzorging van gezonde of problematische nagels. De pedicure verwijdert eveneens overtollig eelt, likdoorns en behandelt de ontstane kloven en geeft adviezen over schoenkeuze en de persoonlijke verzorging van uw voeten.

Voorkom blaren

Vooral in het begin van het seizoen treden blaren op, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving was blootgesteld. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden af tijdens training en wedstrijden met bijvoorbeeld Leukoplast (dus zonder verbandgaas). De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van de huid. Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken. Als u gauw last heeft van blaren probeer dan beter passend schoeisel te vinden en smeer de plaatsen waar nog blaren dreigen te ontstaan in met vaseline.

Advies

De ProVoet pedicure kan in ieder geval de voeten in goede conditie houden, mogelijke problemen voorkomen of tijdig signaleren en adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen.

Andere voetproblemen

Voor informatie over ander voetproblemen zoals voetwratten, eeltpitten, likdoorns of nagelproblemen kunt u onze site raadplegen bij 'voetproblemen.' Door pijn in uw voeten kunt u onnatuurlijk gaan lopen tijdens het sporten, waardoor de kans op blessures toeneemt. Indien u veel last heeft van een van deze aandoeningen, is het raadzaam uw voeten regelmatig te laten behandelen door een ProVoet Pedicure. Op deze site vindt u onder 'Pedicure in de buurt' de dichtstbijzijnde ProVoet pedicure.

Sporters Ooievaarspas LinksContact

Terug naar het begin

provoet

 

 

Design by rembam.com